recenzja
Dodaj komentarz

Korrida smaków. Portugalia

W zeszły piątek, podczas gdy druga połowa brylowała z piękną wspólniczką na wernisażach Zachęty i CSW, pierwsza połowa Grubego Wałka przyjęła zaproszenie na warsztaty Kuchni Lidla i ochoczo uczyła się o kuchni portugalskiej i hiszpańskiej pod okiem Karola Okrasy w CookUp Studio na warszawskim Mokotowie. Było intensywnie, zabawnie, smacznie i przede wszystkim pouczająco. Grupa portugalska zaserwowała dorsza zapiekanego z warzywami. Grupa hiszpańska – paellę z kurczakiem i owocami morza. Były małże gotowane w winie z odrobiną czosnku, były krewetki, kalmary. Nie zabrakło też klasycznej sałatki z jamón serrano, melona i arbuza. Wszystko to będziemy powtarzać w Grubej Kuchni, więc śledźcie! No może prawie wszystko, bo pewnie niektórych składników zapomnimy dodać, ale na pewno w myśl tego, co mówi Karol Okrasa, dodamy w zamian jakieś swoje…

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s